De paden

De Blotevoetenpaden van Ten Blote

Rondom Ten Blote kun je een groot aantal blotevoetenpaden vinden. De paden zijn geschikt voor jong en oud maar het ligt er natuurlijk wel aan hoe gevoelig je bent. Sommige mensen vinden het prettig om over grind of schelpen te lopen en andere juist weer niet. Je kunt hier uit verschillende wandelpaden kiezen met daarnaast de optie om ook een aantal leuke opdrachten uit te voeren.

Een van de mooiste blotevoetenpaden is de route van 3 km en die zeer variƫrend is, zo begin je bijvoorbeeld met een traject van los zand en ga je over naar turf om daarna over hout te lopen en in een plas water te springen. Eenmaal opgefrist ga je door over de rivierstenen waarna je een paar meter over grind gaat lopen om terecht te komen op een grasvlakte met heerlijk zacht gras. Om verder te kunnen zal je een brug van boomstronken over moeten en door een modderbad heen moeten lopen, zo kom je dan in het bos terecht waar je de rivier zult moeten oversteken om weer terug naar het dorp te kunnen komen. De meeste bezoekers die dit traject proberen spoelen de modder af in de rivier voordat ze weer het dorp inkomen.

Leovegas casino Naast de bovengenoemde blotevoeten pad kun je ook de zand wandelroute nemen die zeer geschikt is voor kleine kinderen. Op deze route kom je namelijk alleen maar zand en water tegen en is dus zeer vriendelijk voor de tere kindervoetjes. Het wandeltraject is 2 km lang met onderweg een rustplaatsje in het bos. Een prima optie dus voor de kleinste rakkers.

Ben je van plan om met tieners of jongeren naar Ten Blote te komen dan raden we het wandelpad met hindernissen aan. Hier zullen ze beginnen met een traject over rivierstenen om vervolgens over de spiegelgladde modderbrug te moeten en in het losse zand terecht te komen. Om uit deze enorme zandbak te kunnen zullen ze gebruik moete maken van een van de touwladders waarmee ze weer op het wandelpad terecht komen en een traject over gras kunnen lopen. De water-splash zal voor waterpret zorgen tijdens de wandeling om tot slot over houten evenwichtsbalken weer terug te keren naar het dorp.

Voor 65+ is er in Ten Blote een therapeutisch wandelpad dat bestaat uit schelpenzand, kleigrond en gras. Het traject is maar anderhalve km lang en is zeer rustgevend. Dit traject is ook uitstekend voor mensen die aan ziektes lijden of aan het opknappen zijn doordat de kleigrond een medicinale werking heeft.

Voor degenen die geen zin hebben in een wandeling of juist even bij willen komen kunnen terecht in de koffietuin waar ze kunnen genieten van een heerlijk kop koffie, thee of frisdrank en waar je ook je eigen broodje kunt samenstellen. Verder kun je in het dorp ook nog gezellig wat winkelen of eten of maak je een praatje met de bewoners van Ten Blote.

 

 

Posted on